Sessió 4. Com ens enxarxem? Manual de supervivència per a un barri cooperatiu

Sessió 4
Com ens enxarxem? Manual de supervivència per a un barri cooperatiu

imatge sessio 4

7 d’abril
18:45 h – 21:45 h
Centre Cívic El Sortidor (Pl. del Sortidor, 12). Poble Sec
A càrrec d’Ivan Miró, de La Ciutat Invisible i de membres de CooperaSec

Per a fer el taller cal inscriure’s al següent formulari: Formulari d’inscripció.

Inscripcions fins el dia 5 d’abril o fins a esgotar places.

I com ho fem?

Crear un barri cooperatiu, fer xarxa entre projectes existents que apostin per a l’economia social i solidària no sempre és fàcil. Ens hem de conèixer, hem de crear xarxa i hem de buscar les eines necessàries perquè aquesta xarxa funcioni i ens funcioni.

Aquest taller vol posar sobre la taula quines eines i estratègies poden existir (eines de comunicació, eines de facilitació, eines de coneixement, eines de seguiment…) que ens vagin bé a tots els projectes i les persones que creiem que podem dur a terme activitats al barri des d’un altre punt de vista: creant uns nodes que ens permetin treballar entre nosaltres, enriquir-nos, coordinar-nos, saber-nos i sobretot cuidar-nos i no desgastar-nos.

Com es pot sostenir aquesta xarxa? Existeix un “manual” o unes passes a fer per tal que sigui possible construir aquest barri de projectes emergents, associatius, cooperatius? Com caldria que fos? Com creiem que ha de ser? De quines experiències podem beure?

Objectius de la sessió

  •  Compartir un imaginari de barri cooperatiu. La visio / el sentit que ens motiva incidir cap a un barri cooperatiu
  •  Compartir eines, estratègies i experiències de sosteniment de xarxes per caminar cap a un barri cooperatiu
  •  Reflexionar sobre les avantatges i oportunitats del treball en xarxa.
  •  Dimensionar les necessitats de projecció dels diferents projectes existents al territori i les oportunitats de col·laboració.
  • Reflexionar sobre l’eina CooperaSec com a espai facilitador per anar cap al barri cooperatiu, i com ho podem fer sostenible en el temps.
En aquesta sessió volem compartir i aprendre de l’experiència de Sants Barri Cooperatiu, i el rol de La Ciutat Invisible. I que s’estableixi un diàleg amb l’experiència present de CooperaSec des de l’inici fins l’actualitat. Quins son els elements necessaris per generar xarxa: necessitats comunes, confiança, afinitats?

Ho volem debatre entre tots i totes. I aquest serà també un punt de partida per acabar de generar vincles i expectatives de cara a la sessió del dia 30 d’abril, una jornada de matí i tarda per dibuixar el mapa d’agents, experiències i nous reptes de les economies comunitàries a Poble Sec.

Leave a Reply