Comerços del Poble Sec + Sostenibles

Comerços del Poble Sec + Sostenibles és un projecte per fomentar la reducció de residus en els nostres compres habituals.

A la vida diària gastem molt plàstic i aquest està inundant les nostres vides diàries.  215 000 tones de bosses de plàstic i d’embalatges (pà, carns, formatges …) es posen al mercat cada any a Espanya, principalment a botigues especialitzades en aliments. I es fabriquen gairebé 5 milions de tones d’embalatge per a ús domèstic.

L’única solució viable a llarg termini és l’ús d’embalatge reutilitzable en comptes d’embalatge d’un sol ús. Amb petits gestos és possible reduir els residus i ser una mica  més sostenibles.

El projecte Comerços del Poble Sec + Sostenibles planteja 5 accions per ajudar a reduir el coinsum de bosses i embalatges de plàstic al barri:

  • Ús de bosses reutilitzables per no gastar bosses de plàstic.
  • Ús de tuppers reutilitzables per no gastar envasos de plàstic .
  • Suggerir als clients que reaprofitin les bosses que es donen a la botiga.
  • Posar a disposició del client caixes provinents de comandes rebudes a la botiga (per reaprofitar-les).
  • Esforçar-se per no llençar menjar.

 

A més, per ajudar a la conscienciació proposa treballar amb les escoles del barri i involucrar els infants en el projecte: fent  xerrades de sensibilizació per a tota la comunitat educativa i tallers creatius on els alumnes aprendran a elaborar les etiquetes pels aparadors dels comerços, fetes a mà, amb amor i amb el mínim de materials.

Coneix el projecte. Clica a la imatge per entrar al web.

pastilla web

A banda del web també ens pots trobar a Instagram i a Facebook.

Captura de pantalla 2018-11-04 a las 9.49.04

Captura de pantalla 2018-11-04 a las 9.49.17

Leave a Reply