Qui som i d’on venim?

CooperaSec va néixer l’any 2011 com una comissió de l’Assemblea de barri de Poble Sec amb l’objectiu de generar alternatives a l’actual sistema econòmic des de l’economia solidària.

L’any 2012 vam organitzar les Primeres Jornades de Cooperativisme i Economia Solidària a Poble Sec. També hem participat a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) i vam ser coorganitzadors de les jornades
“Barris cooperatius, ciutat comuna”, celebrades l’any 2014 a Can Batlló (Sants).

Des d’aleshores hem anat generant activitat al barri com a agent territorial de l’ESS, enfortint projectes, dinamitzant jornades, donant suport formatiu, participant a espais de Poble Sec i vinclant-nos amb altres organitzacions i estaments municipals i de barri. Actualment som també node territorial de Coopolis (Ateneu Cooperatiu de Barcelona).

Des del grup motor de CooperaSec anem seguint la nostra tasca d’acompanyament i consolidació de nous projectes cooperatius, de visibilització de l’economia social i solidària al barri i d’enfortiment de la xarxa de projectes a Poble Sec així com d’intercooperació amb altres barris de la ciutat.

El nostre model d’organització és sociocràtic i la presa de decisions és per consentiment. Tenim diversos grups de treball establerts i també projectes propis, com CooperaCures, un projecte per socialitzar i empoderar l’àmbit de les cures al barri. També estem desenvolupant un eix de sostenibilitat i de relat.

Leave a Reply