Consum responsable a les escoles

Compromís de Consum responsable de les escoles del Poble Sec

Des de la  Xarxa CooperaSec i l’associació Som la Clau estem desenvolupant el projecte “Compromís de Consum Responsable de les escoles del Poble Sec” amb l’alumnat de tres escoles del Pobles Sec: Primaria Tres Pins, Primaria Mossen Jacint Verdaguer e Institut XXV Olimpíada.

L’objectiu és que l’alumnat pugui desenvolupar un Compromís de Consum Responsable de la seva escola, on s’especifiquen les millores que nenes i nens pensen que es puguin aplicar en l’ús de l’aigua, energia, materials escolars i alimentació. Això perquè pensem que es important conèixer els problemes globals del planeta i actuant en el nostre entorn immediat, localment, podem ajudar molt a resoldre les coses.

Aquest projecte a sorgit per la urgència de conscienciar les generacions més joves sobre l’estat ambiental del món, on els consums excessius i bojos dels éssers humans estan provocant el canvi climàtic, que hi hagi més plàstics que peixos al mar i que una tercera part del menjar que es produeix es llenci.

En una primera fase, ja realitzada, hem anat a diverses classes de l’escola i hem parlat de l’estat ambiental del món. Una bona estona es dedica a explicar les solucions existent a aquests problemes (consumir menys de tot, estalviar aigua, energia, plantar arbres, anar a peu, en bicicleta o transport públic el màxim possible, etc.) i les experiències transformadores ja implementades en algunes zones del planeta.

Com a conclusió, l’alumnat de cicle superior i cicle mitjà va dibuixar i/o escriure com podríem millorar el món.
Es farà també una  Auditoria de l’escola amb l’alumnat, per veure entre totes i tots el que podem millorar. Després junts alumnes, mestres i coordinadors del projecte redactarem el Compromís de Consum Responsable de cada escola, on es recolliran les millores que l’alumnat consideri més importants a implementar en la seva escola.

Aquí teniu un article que va fer el diari Zona Sec per explicar el projecte.

Idees SI-NO Super dibuix

 

 

 

 

 

Leave a Reply