Sessió 2. Economia social i solidària. Reptes, recursos i estratègies

Sessió 2
Introducció a l’economia social i solidària. Reptes, recursos i estratègies

coop

3 de març
18:45 h – 21:45 h
Centre Cívic El Sortidor (Pl. del Sortidor, 12). Poble Sec
Impartit per Jordi Garcia, autor del llibre Adéu capitalisme 

Per a fer el taller cal inscriure’s al següent formulari: Formulari d’inscripció.
Inscripcions fins el dia 1 de març o fins a esgotar places.
Trobareu materials de la sessió a la Biblioteca de materials.

Amb aquesta sessió volem fer un imaginari del futur del barri des de els valors de l’economia cooperativa, solidària, comunitària; i el concepte de la sostenibilitat de les vides al centre, com una de les aportacions cabdals de l’economia feminista.

Objectius del taller

  • Facilitar un major coneixement al barri del significat de l’economia cooperativa, solidària, comunitària i feminista, i com aquests conceptes ens poden servir com a eines per repensar altres models de desenvolupament arrelats al nostre barri. Poder treballar una certa delimitació del que entenem com a pràctiques d’economia cooperativa, solidària, comunitària i feminista arrelada al territori. Entendre que aquestes visions són eines polítiques per a la transformació social dels nostres barris.
  • Repensar que són possibles altres models de desenvolupament a on el centre és la sostenibilitat de la vida.
  • Repensar eines per afavorir aquests altres models de desenvolupament: el mercat social, la moneda social, la xarxa local d’economia solidària, xarxes de suport mutu, …
  • Donar a conèixer altres pràctiques de desenvolupament comunitari des de els valors de l’economia cooperativa, solidària, comunitària i feminista.
  • Fer molt èmfasi en com es pot treballar la dimensió territorial d’aquestes pràctiques. Poder fer una reflexió que doni pistes per treballar possibles oportunitats, amenaces i reptes que tenim des de els barris per treballar aquesta opció de barris cooperatius.
  • Fer un salt imaginatiu, per visualitzar el Poble Sec com a barri cooperatiu. Si fos majoritari les pràctiques de l’economia cooperativa, solidària, comunitària i feminista al Poble Sec, com ens imaginem aquestes pràctiques al barri?

Metodologia de la sessió

Una primera part amb una visió global de l’economia social i solidària.
Una segona part amb el treball d’algunes dinàmiques participatives: podem imaginar Poble Sec com a barri cooperatiu? Com es pot fer una construcció col·lecitva del barri? Visualitzar la importància de l’autoorganització col·lectiva veïnal o la importància de generar xarxes de suport mutu veïnal.

 

Leave a Reply