Èxit de la trobada per a subvencions als col·lectius i nou taller autogestionat el 27 de gener

Èxit de la trobada per a subvencions als col·lectius i nou taller autogestionat el 27 de gener

Aproximadament unes 26 persones, representants de 23 col·lectius o entitats del barri de Poble Sec i de 3 equipaments o serveis del barri, van assistir a la trobada que vam convocar el passat dijous dia 19 de gener al Centre Cívic el Sortidor per compartir les possibilitats que ens ofereix la Convocatòria de Subvencions 2017 de l’Ajuntament de Barcelona i  fer actuacions al nostre barri que reforcin les nostres propostes comunitàries.

Es tractava de compartir per conèixer el que volem fer cadascuna de les entitats del barri que tenim ganes de construir xarxa i de cooperar entre nosaltres i saber si algunes de les propostes podien crear aliances, des de la lògica de la cooperació i la voluntat de generar sinèrgies al territori per les accions per les quals es voldria demanar subvencions. L’objectiu, doncs, era visibilitzar oportunitats de col·laboració i en van sorgir algunes, de  molt positives. Agraïm des de CooperaSec a més la predisposició de Barcelona Activa, que també hi va ser present, per informar a totes les persones assistents de la propera convocatòria dels seus ajuts i als centres cívics del barri per posar-se a la disposició de les entitats que necessiten espais.

Entre tots i totes vam compartir inquietuds i vam detectar que resulta farregós tota la burocràcia per a la petició de subvencions, amb un cert sentiment que, malgrat la voluntat administrativa de posar recursos,  sovint el llenguatge i els protocols ens queden molt lluny de la nostra realitat.

IMG-20170119-WA0006

És per aquest motiu, que cap al final de la trobada, des dels representants de l’AMPA de l’escola Jacint Verdaguer del barri, va sorgir la idea d’afrontar col·lectivament les nostres dificultats, per mitjà d’un taller d’autogestió col·lectiva des del suport mutu i l’esperit cooperatiu, on tots els col·lectius interessats puguin compartir la demanda de subvencions, solucionar dificultats i resoldre dubtes. Un taller que no serà impartit per cap expert sinó compartit entre tots i totes.

El dia de la convocatòria és el proper divendres dia 27 de gener de 17 a 20 h, a una sala del Centre Cultural Albareda (C/Albareda, 22)

Les inscripcions les podeu fer aquí (hi ha capacitat limitada per a 20 persones).

Per tal que sigui productiu cal tothom vingui  amb una part dels deures fets (documentació llegida, activitat definida, dubtes de procediments resolts via els recursos que l’administració ens posa a l’abast…),  i per tal que ens sigui amable en algun momentet aturarem el cervell i alimentarem el cos (qui vulgui dur alguna coseta per compartir berenar també ho pot fer). També demanem a tothom qui pugui que dugui ordinador, per facilitar la feina.

Recordeu doncs:
Taller d’autogestió col·lectiva per compartir demanda de subvencions
Divendres, 27 de gener de 17 a 20 h
Centre Cultural Albareda

Inscripcions aquí.