Els barris i l'economia solidària seran presents a la trobada d'Energies Comunitàries

Els barris i l’economia solidària seran presents a la trobada d’Energies Comunitàries

Els dies 10, 11 i 12 de novembre seran tres dies plens d’activitats que s’han programat a l’entorn de les Trobades d’Energies Comunitàries, unes jornades organitzades des de la Direcció de Serveis d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona per implicar els agents d’acció comunitària de de la ciutat i els seus protagonistes en la ideació, disseny i realització d’un moment de creació i reconeixement a partir de les inquietuds, interessos i sabers col·lectius per generar, transformar i multiplicar la mobilització d’aquestes energies. CooperaSec, juntament amb altres col·lectius, en som un dels coproductors, especialment de les activitats que tenen a veure amb la promoció de l’economia social i solidària als barris.

Les inscripcions ja estan obertes. Hi ha 14 activitats de format i temàtica ben diversa: art comunitari, participació, barris cooperatius, desenvolupament local… debats, masterclass, intercanvis d’experiències… Consulteu el programa i horaris. Totes les activitats es duran a terme al Centre Cívic Navas (Navas de Tolosa, 312, a Sant Andreu). Cada activitat s’adreça a un públic concret, que ja s’especifica  i tenen un nombre limitat de places, perquè els i les coproductores han preparat els tallers pensant en les necessitats i debats emergents  i en formats que permetin el treball i la participació de totes les persones assistents.

web_flyer
Des de CooperaSec us recomanem especialment un dels espais del qual en som coproductors, el de dijous 10 de novembre al matí, dedicat a la promoció de l’economia social i solidària als barris. Constarà de dos blocs: un primer bloc, de 9 a 11 h, en què coneixerem tres experiències molt interessants:​
  • Les Corporacions de Desenvolupament Econòmic i Comunitari del Quebec, explicades per Elisenda Vegué (Barcelona Activa) i Xavier Rubio (Comissionat d’Economia Cooperativa, Social, Solidària i Consum).
  • Els Régies Quartier de França, explicats per Josep Maria Navarro (La Fàbric@)
  • L’ecosistema cooperatiu del Prat de Llobregat, amb Óscar Rando i Carme Pardo (GATS)​
I, un segon bloc, de 11:30 a 14:30 h, que serà un espai de treball i reflexió sobre com construir múscul social als barris, el paper de l’Administració en la promoció de l’economia social i solidària, i l’articulació dels diversos barris en la construcció d’una ciutat comuna. Podeu inscriure’s a l’activitat aquí.
Divendres 11 de novembre a la tarda hi haurà un espai per repensar el desenvolupament local des del treball comunitari, promogut per diverses iniciatives comunitàries de la ciutat. Constarà de dos blocs: un primer bloc, de 15 a 17 h, en què identificarem col·lectivament què estem fent i quines necessitats i reptes tenim; i, un segon bloc, de 17:30 a 20:30 h, en què coneixerem experiències inspiradores i reflexionarem sobre el desenvolupament local i comunitari. Les experiències convidades seran:
  • Com articular un territori socialment responsable? L’experiència de Raval Territori Socialment Responsable (Fundació Tot Raval)
  • Barceloneta Proa a la Mar, una iniciativa de desenvolupament local i comunitari (Pla Comunitari de la Barceloneta)
  • El paper dels espais comunitaris en el desenvolupament socioeconòmic dels barris (Ateneu La Bòbila)
  • Per què el desenvolupament local ha de ser passar per l’economia social i solidària ( La Fàbric@)

Per aquesta activitat us podeu inscriure aquí.

Trobareu tota la informació de les jornades al web de les  Energies Comunitàries.  I podeu seguir tota l’actualitat al Twitter @ComunitariesBCN i el hashtag #energiescomunitàries