Després de la cloenda… anem fent xarxa cap a un barri cooperatiu

A l’acte de cloenda de CooperaSec es van presentar cinc projectes en actiu al barri

“De les jornades als projectes”. Aquest és el títol que vam donar a la sessió que dissabte passat, 16 de març,  va servir per cloure les I Jornades de Cooperativisme i Economia Solidària, que es van celebrar de setembre a desembre de l’any passat, i saltar cap a un nou context: el dels projectes que permetin anar construint un barri cooperatiu.

Captura de pantalla 2013-03-18 a las 22.10.36

Les jornades es van valorar molt positivament precisament per haver acomplert amb dos dels objectius que s’havien proposat: obtenir una formació, coneixement i eines en temes cooperatius i en els seus diversos àmbits (cultura, consum, educació, salut, habitatge…) i a la vegada anar creant una xarxa de confiança, coneixement i relació entre les persones de Poble Sec que treballen en projectes d’economia solidària o incentivar a la creació de nous projectes que ens portin cap a la consolidació d’un mercat social enfront a l’actual sistema cada cop més pervers i precari.

Per enllaçar el passat de les jornades i el futur dels projectes, primer es va presentar  CooperasSec TV (un canal de comunicació per resumir les jornades audiovisualment i crear càpsules formatives i altre material que reculli tota la intel·ligència col·lectiva que es va generant). Aquest projecte està encara en construcció. Aquí podeu veure l’spot del canal. Després es van anar presentant els altres projectes que estan funcionant al barri o que comencen a funcionar a l’entorn de CooperaSec: la xarxa de criança, el grup Cultura i coopera, un club d’estalviadors, l’ateneu La Base i un grup de treball de projectes comunitaris del barri. El debat generat al voltant de tots ells ens va permetre conèixer-nos una mica més i anar creant noves aliances. Mira aquí el vídeo-resum d’aquesta cloenda.

Ara, des del grup motor de CooperaSec es planteja anar enfortint aquest teixit amb l’objectiu d’anar impulsant eines de transformació econòmica i social per mitjà de l’empoderament popular al barri. De cara al dia 3 d’abril CooperaSec participarà a la trobada de xarxes locals de cooperació social de Barcelona dins el marc de les jornades “Teixint barris cooperatius” que es fan a l’Ateneu popular 9 Barris. També, de cara al dia 6 d’abril hi ha programada l’assemblea fundacional de La Base, a les 17.30h al Centre Cívic Albareda de Poble Sec. I el dia 8 d’abril a les 18h, es farà l’encontre de persones interessades en anar tirant endavant el Club d’Estalviadors de Poble Sec. Serà als locals de la cooperativa La Seca (a Radas, 27).